Fiind un accesoriu rafnit de multi, in mod special datorita designului ultra-modern si rezistentei la incendii, exista o gramada de aplicabilitati pentru peretiii cortina, printre care le enumeram pe cele de mai jos:

In construcii Cladiri de Birouri

De departe cel mai obișnuit tip de geam, sticla poate fi dintr-o combinație aproape infinită de culori, grosimi și opacități. Pentru construcții comerciale, cele mai frecvente două grosimi sunt monolit  1/4 inci (6 mm) monolit și 1 inch (25 mm). Sticla de 1/4 inci este de obicei folosită numai în zonele cu spandrel, în timp ce sticla izolatoare este folosită pentru restul clădirii (uneori este specificată și sticla cu spandrel). Sticla de izolare de 1 inch este formată în mod obișnuit din două sticle de 1/4 inci cu un spațiu aer de 1/2 inci (12 mm). Aerul din interior este de obicei aer atmosferic, dar unele gaze inerte, cum ar fi argonul sau kriptonul pot fi utilizate pentru a oferi valori mai bune de transmisie termică.

În construcțiile rezidențiale

În construcțiile rezidențiale, grosimile utilizate în mod obișnuit sunt sticlă monolitică de 1/8 inci (3 mm) și geam izolant 5/8 inch (16 mm). Grosimi mai mari sunt utilizate de obicei pentru clădiri sau zone cu umiditate relativă termică, relativă sau cerințe de transmitere a sunetului, cum ar fi zone de laborator sau studiouri de înregistrare.

In industria arhitecturii

Se poate folosi sticlă transparentă, translucidă sau opacă sau în diferite grade ale acesteia. Sticla transparentă se referă, de obicei, la sticla de viziune într-un perete de perdea. Spandrel sau sticla de vedere pot conține, de asemenea, sticlă translucidă, care ar putea fi pentru scopuri de securitate sau estetice. Sticla opacă este utilizată în zonele pentru a ascunde o coloană sau un fascicul de spandrel sau un perete de forfecare din spatele peretelui cortinei. O altă metodă de a ascunde zonele de vârf este prin construcția cutiei de umbră (oferind un spațiu închis întuneric în spatele sticlei transparente sau translucide). Construcția cutiei de umbră creează o percepție a adâncimii din spatele sticlei care este uneori dorită.